početna stranica  knjige  izdavaštvo  projekti  usluge  o nama  Rasprodaja knjiga po sajamskim cijenama: bez poštanskih troškova!

Pristupanje obitelji - sustavni pristup Josip Janković

Pristupanje obitelji
- sustavni pristup

nakladnik: Alinea d.o.o. Zagreb
recenzenti: prof. dr. sc. Ljiljana Igrić; prof. dr. sc. Dubravka Maleš; prof. dr. sc. Ljiljana Moro

godina: 2004 - ISBN: 953-180-119-3 - CIP: CIP UDK 364.442.2 - format: 16 x 23 cm - opseg: 268 stranica - uvez: meki

cijena: 136,50 kn 100 kn (pouzećem / virmanom); 90 kn (unaprijed po ponudi)
U cijenu su uključeni poštanski troškovi za Republiku Hrvatsku; stanje za narudžbu: raspoloživo odmah
Knjiga je namijenjena pripremi studenata-budućih stručnjaka - koji se bave obiteljima (pedagozi, učitelji, odgajatelji, psiholozi i dr.), te praktičarima-stručnjacima spomenutih struka, koji su na razne načine angažirani u ovoj problematici - u institucijskim i izvaninstitucijskim uvjetima rada. Knjiga je dobro prihvaćena i kao osnovni priručnik u organizaciji i provođenju različitih edukacija u udrugama koje s obiteljima realiziraju različite programe (samo)pomoći.

        naručivanje knjiga   naručivanje knjiga
O knjizi: Prvi dio knjige - Teorije o obitelji - podijeljen je u dva poglavlja: Pregled teorija o obitelji koji nudi osnovne informacije o vodećim suvremenim teorijama i pristupima u analizi i razumijevanju obitelji, njezinu funkcioniranju na razini skupine te raspodjele uloga u okviru lokalne i šire zajednice. Drugo poglavlje - Opća teorija sustava - izdvojena je jer se na njoj temelje i sustavni pristup obitelji, kao najdjelotvorniji suvremeni pristup. Drugi dio - Proces rada na promjenama - cjelovito prikazuje - sustavni pristup. U sklopu svakoga pristupa obrađene su odgovarajuće dijagnostičke metode te pripadajuće tehnike kojima se uspješno intervenira u područje funkcioniranja obitelji, kao i intervencije prikladne za krizne, posebno teško rješive situacije. Posebno se izdvaja pozitivna obiteljska terapija sa svojim specifičnostima i originalnim tehnikama. Treći je dio posvećen radionicama. One su nužne kako bi se tijekom edukacije, bilo u dodiplomskoj nastavi bilo u okviru edukacija stručnjaka u praksi i volontera za rad u različitim programima pomoći obiteljima, omogućilo bolje razumijevanje suštine pojedinih problema, teorija i pristupa. Svaka od njih ilustrira pojedini teorijsko-terapijski pristup, opisan u prvome i drugome dijelu knjige, pa širina sadržaja radionica omogućuje uvježbavanje dijagnostičkih tehnika i postupaka za prevladavanje uobičajenih poteškoća kao i kriznih situacija u radu s obiteljima opterećenima psihosocijalnim problemima. Radionice su prikazane tako da ih je moguće provoditi i bez posebnih priprema.

Priče koje nisu htjele zaspati
Branimir Mendeš, Tea-Tereza Vidović Schreiber:
Priče koje nisu htjele zaspati - Zbirka priča za djecu rane i predškolske dobi
  Psihologija ovisnosti
Siniša Brlas:
Psihologija ovisnosti u prevenciji i suzbijanju ovisnosti
  Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja
Anka Došen Dobud:
Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja - Prilozi povijesti institucijskoga predškolskog odgoja
  Djeca otkrivaju tajne svijeta
Anka Došen Dobud:
Djeca otkrivaju tajne svijeta Priručnik za odgojitelje u dječjim vrtićima
  Roditelj - graditelj odnosa
Igor Longo:
Roditelj - graditelj odnosa
  Kriš, kraš, Matijaš
Mira Peteh:
Kriš, kraš, Matijaš - U igri zajedno
  Dijete - istraživač i stvaralac
Anka Došen Dobud:
Dijete - istraživač i stvaralac - Igra, istraživanje i stvaranje djece rane i predškolske dobi