početna stranica  knjige  izdavaštvo  projekti  usluge  o nama  Rasprodaja knjiga po sajamskim cijenama: bez poštanskih troškova!

Dar disleksije Ronald D. Davis, Eldon M. Braun

Dar disleksije
- Zašto neki od najpametnijih ljudi ne znaju čitati i kako mogu naučiti

nakladnik: Alinea d.o.o. Zagreb
recenzenti: Jadranka Bjelica, prof. log., prof. dr. sc. Behlul Brestovci
stručna urednica: Ines Galić-Jušić, prof. log.; prijevod: Andrej Malešević

godina: 2001 - ISBN: 953-180-091-X - format: 16 x 23 cm - opseg: 224 stranice - uvez: meki

cijena: 136,50 kn 100 kn (pouzećem / virmanom); 90 kn (unaprijed po ponudi)
U cijenu su uključeni poštanski troškovi za Republiku Hrvatsku; stanje za narudžbu: raspoloživo odmah
Knjiga je podijeljena u četiri dijela. U prvome - Što je zapravo disleksija - autor navodi pojedinačne manifestne oblike disleksije; u drugome - Mali P. D. - potencijalni dislektičar - pojašnjava razvojnu teoriju disleksije. U trećemu dijelu - Dar - autor objašnjava zbog čega je i kada je disleksija dar (dar ovladavanja), a u četvrtome - Kako učiniti nešto s tim (vodič za roditelje, učitelje i nastavnike) - detaljno i postupno vodi kroz Davisove postupke kojima se postiže orijentacija koja ispravlja percepciju te ovladavanje simbolima koje ispravlja disleksiju. Uz dopuštenje autora, u hrvatsko su izdanje uvršteni "Glavni okidači za dezorijentaciju u hrvatskom jeziku" i "Prefiksalne tvorbe glagola - okidači" (autorica Ines Galić-Jušić).

     naručivanje knjiga   naručivanje knjiga

Iz recenzija:
Knjiga Dar disleksije napisana je ne samo stručno, nego s puno pozitivnih emocija. Ona predstavlja sintezu teorijskih razmišljanja i praktičnog djelovanja. Knjiga je napisana za stručnjaka, ali i za osobu koja ima disleksiju. Za praktičara - logopeda, učitelja, nastavnika, psihologa, pedagoga, roditelja - ona je djelotvorni priručnik i materijal koji se može prilagoditi svakoj osobi. Istraživač može naći niz postavki za daljnje istraživanje, bilo u vidu hipoteza ili postavki za ponovno potvrđivanje. Knjiga je napisana i prevedena vrlo čitko, stilski izvanredno lijepo, logički jasno i motivirajuće, a stručno na visokoj razini. (prof. dr. sc. Behlul Brestovci)
Nama, koji u praksi radimo s osobama s disleksijom teško je odrediti pravu terapiju jer je svaka disleksija, kao i osoba, različita. Zato me se knjiga Dar disleksije tako snažno dojmila. Odjednom su mi se u sjećanju pojavili likovi neke djece s kojom sam dugo i mukotrpno radila, a rezultati nisu ni približno odgovarali uloženom trudu niti njihovim sposobnostima i inteligenciji. Jesu li to bila "ta" djeca? Nikada neću biti sigurna; nisam im pružila šansu jer nisam znala to što znam nakon čitanja ove knjige. Sada bolje razumijem tu kombinaciju darovitosti i nesposobnosti, vještina i teškoća, koja me zbunjivala u radu. (Jadranka Bjelica, prof. logoped)

Priče koje nisu htjele zaspati
Branimir Mendeš, Tea-Tereza Vidović Schreiber:
Priče koje nisu htjele zaspati - Zbirka priča za djecu rane i predškolske dobi
  Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja
Anka Došen Dobud:
Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja - Prilozi povijesti institucijskoga predškolskog odgoja
  Radost igre i stvaranja
Mira Peteh:
Radost igre i stvaranja
  Djeca otkrivaju tajne svijeta
Anka Došen Dobud:
Djeca otkrivaju tajne svijeta Priručnik za odgojitelje u dječjim vrtićima
  Roditelj - graditelj odnosa
Igor Longo:
Roditelj - graditelj odnosa
  Kriš, kraš, Matijaš
Mira Peteh:
Kriš, kraš, Matijaš - U igri zajedno
  Dijete - istraživač i stvaralac
Anka Došen Dobud:
Dijete - istraživač i stvaralac - Igra, istraživanje i stvaranje djece rane i predškolske dobi