početna stranica  knjige  izdavaštvo  projekti  usluge  o nama  Rasprodaja knjiga po sajamskim cijenama: bez poštanskih troškova!

Nove paradigme za stvaranje kvalitetnih škola Brad Greene

Nove paradigme za stvaranje kvalitetnih škola

nakladnik: Alinea d.o.o. Zagreb
prijevod: Mirela Despotović

godina: 1996 - ISBN: 953-180-039-1 - format: 16 x 23 cm - opseg: 112 stranica - uvez: meki

cijena: 52,50 kn 40 kn (pouzećem / virmanom); 36 kn (unaprijed po ponudi)
U cijenu su uključeni poštanski troškovi za Republiku Hrvatsku; stanje za narudžbu: trenutno nedostupno
Knjiga je, prije svega, namijenjena ravnateljima i stručnim djelatnicima koji svoje škole žele učiniti kvalitetnima. Čitanjem ove knjige naučit će da najprije trebaju postati voditelji, koji pridonose stvaranju ugođaja povjerenja, a ne straha. "Najveća zapreka učenju jest strah: strah od neuspjeha, strah od kritike, strah od toga da ćemo ispasti glupi, strah da progovorimo, strah od rizika, strah od pokušaja, strah od neodobravanja, strah da ćemo druge razočarati, pa čak i strah od uspjeha. Moramo stvoriti uvjete u kojima će se učenici usuditi riskirati da pogriješe. Kvalitetan nastavnik omogućuje svakom učeniku da griješi, a da za to ne bude kažnjen. Ukidanje straha poziva na zalaganje. Prihvaćanje pogrešaka potiče učenje."

  naručivanje knjiga  
Iz Predgovora: Uspostaviti povjerenje znači stvoriti osjećaj da sam zainteresiran: tu sam da bih ti pomogao, a ne da bih te povrijedio; mislim na tvoje dobro. Kad ti postižeš uspjehe, kad kvalitetno radiš i kad zadovoljavaš svoje potrebe, to isto činim i ja. O tome jesmo li stvorili klimu povjerenja ili straha ovisi hoćemo li raditi kvalitetno ili tek "zadovoljavajuće". Najvažnija vještina potrebna za stvaranje takva ugođaja jest sposobnost vođenja drugih. Ova prijeko potrebna knjiga jasno opisuje što je učinio Brad Greene kad je Gimnaziju Apollo odlučio pretvoriti u kvalitetnu školu. Kao njezin direktor, Brad je pokazao vještinu i stil upravljanja koji su potrebni za stvaranje kvalitetnih škola što ja nazivam upravljanje vođenjem. (...) Uloga voditelja u školi je presudna, jer ako on ili ona ne preuzmu aktivno vodstvo, kako je ovdje opisano, neće se dogoditi ništa značajno. Nove paradigme u stvaranju kvalitetnih škola je knjiga o nužnim predanostima i vještinama, o tome koliko je truda potrebno uložiti i o zadovoljstvu koje donosi uspjeh i kvalitetan rad učenika. Ako vas zanimaju pojedinosti o tome kako svoju školu učiniti kvalitetnom - pročitajte ovu knjigu! (William Glasser)

Metodologija istraživanja u socijalnom radu
Aleksandar Halmi:
Metodologija istraživanja u socijalnom radu - Kvalitativni i kvantitativni pristup
  Psihologija ovisnosti
Siniša Brlas:
Psihologija ovisnosti u prevenciji i suzbijanju ovisnosti
  Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja
Anka Došen Dobud:
Nove slike iz povijesti predškolskog odgoja - Prilozi povijesti institucijskoga predškolskog odgoja
  Radost igre i stvaranja
Mira Peteh:
Radost igre i stvaranja
  Djeca otkrivaju tajne svijeta
Anka Došen Dobud:
Djeca otkrivaju tajne svijeta Priručnik za odgojitelje u dječjim vrtićima
  Status introspekcije u suvremenoj psihologiji
Vladimir Kolesarić:
Status introspekcije u suvremenoj psihologiji
  Dijete - istraživač i stvaralac
Anka Došen Dobud:
Dijete - istraživač i stvaralac - Igra, istraživanje i stvaranje djece rane i predškolske dobi